FIDEUÀ PODLE CARLOSE

Máte rádi klasickou španělskou paellu? Pak vás nadchne i fideuà, kde místo rýže najdete nudle.

Ingredience pro čtyři osoby: :

300 gr. nudlí
200 gr. mořských plodů
5 krevet
zelený pepř
1 červená paprika
1 malá bílá cibule
2 rajčata
3 stroužky česneku
2 citróny
2 bobkový list
šafrán
olivový olej Lozano Červenka
sůl
čas: 45 minut

Připravte vývar z mořských plodů. Vložte do vody mořské plody a krevety, bobkový list a sůl. Nechte vařit asi 30 minut na středním ohni.

Poté smažte krevety v pánvi nebo paellové pánvi s velkým množstvím oleje a když zčervenají, vyndejte je a odložte.

Pak nakrájejte česnek na plátky, k němu cibuli a jemně nakrájenou červenou a zelenou papriku. Osmažte na pánvi, na které se smažily krevety, a ke konci přidejte rajčata. Přidejte mořské plody, nudle a zalijte vývarem. Dochuťte šafránem a solí.

Nechte vařit po dobu 10-15 minut, v závislosti na typu nudlí. Když nudle změknou, přikryjte celou pánev na 5 minut utěrkou.

Poté utěrku odstraňte a ozdobte předem usmaženými krevetami (které jste předtím odložili stranou) a citrónem nakrájeným na plátky.

Pokud nemáte krevety, postačí mořské plody. Místo šafránu lze použít kurkumu. Fideuà je velmi snadné a lehké letní jídlo, se kterým uděláte skvělou hostinu pro více strávníků. Doplňte bílým nebo šumivým vínem.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení