Reference

Václav Frič, restaurace Na Pekárně

“Rád používám oba druhy oleje, Picual i Arbequinu, již delší dobu. Jsou výborné jak na teplou, tak studenou kuchyni. Jsem spokojený jak s distribucí, tak závozem a cenou. Oleje jsou opravdu výborné. Díky, že takové produkty máte.”

Jan Kracík, šéfkuchař restaurace Pot Au Feu

„Používáme jak Arbequinu, tak Picual. Jemnější Arbequinu například při přípravě dresinků a dezertů, plnější a pikantnější Picual na masa, polévky, přílohy nebo ryby. Je velmi oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. A samozřejmě i proto, že se jedná o nejzdravější olej vůbec. Jeho kvalita je neustále na perfektní úrovni a víme, kdo stojí za jeho výrobou i kdo se o něj stará. Nakládané olivy, kapary i okurčičky přidáváme do omáček, tapenád, tataráků nebo jen jako doplněk k domácím terinám i k sýrům.”

Jaroslav Kozdělka, zástupce šéfkuchaře v karlínské restauraci Eska

„V Esce používáme filtrovaný olivový olej odrůdy Arbequina, a to zejména na studenou kuchyni, například do salátů. Vyhovuje nám jemnost oleje, specifická a výrazná chuť oliv, barva i to, že olej pochází od rodinné firmy a nejedná se o velkovýrobu.”

Darina Křivánková, majitelka Bytové restaurace Na faře

Miluju zemitou nahořklost Picualu i decentní jemnost Arbequiny, bohatě si s nimi vystačím, jiný olej už nepotřebuji, připravuji na nich prakticky všechna jídla, teplá i studená. Když mi zásoby oleje dojdou, nastává v mé kuchyni konec světa. Líbí se mi, že majitelé zacházejí s olivovým olejem, jako s vínem: jaká je úroda, kolik bylo slunce, takový je i olej. Nesnaží se dosáhnout univerzální chuti, která se zavděčí každému, ale nechají vyniknout surovinu v její autentické kráse. Naprosto závislá jsem na jejich vinné redukci, neznám nic dokonalejšího na dokončení salátu nebo dezertu, vymýšlím recepty jen proto, abych v nich mohla tuhle vinnou redukci použít. A pak tu jsou křehké cornichons, ty jsou nejlepší jen tak, a nedostižné mandle, které vždycky zmizí dřív, než z nich stihnu něco upéct. Navíc si cením toho, že jde o produkty malé rodinné firmy, nesmírně milých lidí, kteří rozumí dobrému jídlu a dopředu mi hlásí, jaká je letošní úroda oleje. Je radost s nimi spolupracovat.

Marek Fichtner, šéfkuchař hotelu Augustine

„Olivový olej Lozano Červenka používám především proto, že jde o olej z jediného typu oliv, nikoliv mdlý mix několika odrůd. V kuchyni hotelu Augustine máme filtrovaný olej odrůdy Arbequina, který je krásně svěží. Používám ho hlavně na studenou kuchyni, polévám jím ale také pečené maso, ryby a hodí se i při výrobě některých omáček.“

Kateřina Abtová, spolumajitelka a šéfkuchařka restaurace Slowpec

„Když jsme před více než třemi lety otvírali naši restauraci Slowpec, věděli jsme, že chceme vařit jen z nejlepších surovin s jasným původem. Může to znít jako klišé, ale v našem případě si skutečně veškeré suroviny vybírám osobně, nemám problém zajet o pár desítek kilometrů dál pro kvalitní maso nebo čerstvé ryby. Když jsem narazila na olivový olej z Andalusie od rodiny Lozano-Červenka, byla jsem nadšená. Jednodruhový olivový olej z rodinné farmy je plný chuti. Jemnější Arbequina i plnější Piqual. Olivový olej Lozano-Červenka používáme v naší kuchyni již více než dva roky ve studené i teplé kuchyni a vždy k plné spokojenosti. Nikdy nechybí v našich salátech, na rybách, steacích, pomyslnou třešničkou na dortech je u mnoha polévek.“

Robert Burian, šéfkuchař a majitel restaurace a obchodu Olivier

„V kuchyni jsme již vyzkoušeli olej Arbequina i Picual. Líbí se nám, že jde o dobrý olej, který zaujme českého zákazníka: je univerzální a příjemně ovocný. Oleje používáme jak na studenou, tak teplou kuchyni. V obchodě ho navíc prodáváme stáčený.“

Jan Štěrba, šéfkuchař restaurace Piano Nobile Chateau Mcely

„V kuchyni používám extra panenský filtrovaný olej odrůdy Arbequina. Líbí se mi, že je z něj příjemně cítit tříslovina, zároveň je však krásně jemný. Navíc jsme spokojeni s pružným dodáváním oleje, vždy ho obdržíme obratem. Vynikající jsou i andaluské mandle.

Pavel Nikl, vinný bar Vinograf

„Používáme oba filtrované oleje. Picual používáme spíše v teplé kuchyni a olej Arbequina pro jeho jemnost zase do dresinků a ve studené kuchyni. Oba oleje také nabízíme našim hostům jako doplňky k sýrům a uzeninám. Olivy podáváme v degustačním setu tří druhů oliv (Arbequina, Hojiblanca, Negro). Na olivách a olejích Lozano Červenka si nejvíce ceníme toho, že se jedná o produkty z jednotlivých odrůd oliv. To je nám velice sympatické, protože můžeme porovnávat různé odrůdy stejně jako třeba u vína, které nám je tak blízké. V neposlední řadě se nám líbí poměr cena/výkon.“

Petr Hajný, šéfkuchař Park Hotelu Popovičky

„V kuchyni používám nefiltrovaný olej odrůdy Arbequina a občas i Picual, a to na ryby, do salátů a pod restovanou zeleninu. Vyhovuje mi jeho chuť a vlastnosti, navíc se mi moc líbí česká stopa ve výrobě tohoto oleje.“

Nahoru
17 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení