Blog

Výpis článků

Tipy na stylové vánoční stolování od Evy

Jídelní stůl je na Vánoce středem všeho dění. Štědrovečerní večeře je pro nejednu rodinu příležitost...

Ensaladilla Rusa neboli bramborový salát po španělsku

Bramborový salát je základem každé štědrovečerní večeře a možná vás překvapí, že se běžně na Vánoce ...

Rychlý podzimní dezert s jablky ze zahrádky 🍎

Máte ze zahrádky, od rodiny a kolegů z práce kila podzimních jablek a ořechů? Vyzkoušejte tento rych...

Tortilla de patatas: Klasická španělská bramborová omeleta

Bramborová tortilla je dalším oblíbeným tradičním receptem mnoha španělských rodin. Běžně se ale při...

Smažené lilky s arrope: andaluská specialita, která hravě nahradí hranolky

Berenjenas fritas con miel de caña – v překladu „smažené lilky s cukrovou melasou“. Další Carlosův o...

Aceite Vinagre: salát z Andalusie, který chutná jako léto ☀️

Na jihu Španělska mají jídla jednoduchá jména – a ještě jednodušší recepty. Aceite Vinagre v překlad...

Rybí pomazánky, které si zamilujete: zkuste makrelu, tuňáka nebo sardinky 🐟

Rychlé, výživné, chutné. Rybí pomazánky vás potěší, pokud máte rádi poctivé jídlo, které nezabere ho...

Tradiční andaluské gazpacho podle Carlose. Jak na něj?

Gazpacho je symbolem španělského léta. Osvěžující studená polévka, která voní rajčaty, paprikami a o...

Co se snídá v Andalusii? Jen pár ingrediencí, zdravě a s olivovým olejem

Stín pomerančovníků, šumění moře a slunce nad hlavou...i tak nějak může vypadat ráno v Andalusii. Ja...

Arbequina vs. Picual: Jak se liší odrůdy oliv?

Arbequina a Picual. Obě odrůdy oliv, ze kterých vyrábíme olivový olej, jsou vysoce ceněné, ale jejic...

Ensalada campera: chuť španělského venkova na vašem stole

Jak chutná španělský venkov? Jako tohle tradiční a osvěžující jídlo! Ensalada campera – venkovský sa...

Spotřebitelský slovníček. Jak číst etiketu olivového oleje?

Mild, light nebo rafinovaný… Co přesně tato slova na etiketách znamenají? Udělejte si jasno, ať víte...

Ovládací prvky výpisu

42 položek celkem