Blog

Ensalada campera: chuť španělského venkova na vašem stole

Jak chutná španělský venkov? Jako tohle tradiční a osvěžující jídlo! Ensalada campera – venkovský sa...

Spotřebitelský slovníček. Jak číst etiketu olivového oleje?

Mild, light nebo rafinovaný… Co přesně tato slova na etiketách znamenají? Udělejte si jasno, ať víte...

Olivový olej na smažení: ano, nebo ne?

Olivový olej má v českých kuchyních své místo hlavně v salátech, dresincích nebo jen tak na chleba. ...

Salát s burratou, rajčaty a zeleným olejem podle Ládi Vaníčka z restaurace Mlýnec

Šéfkuchař Láďa Vaníček z pražské restaurace Mlýnec si zakládá na sezónnosti, eleganci a hluboké...

Carlosovo pečené kuřátko. Ochutnáte?

Tohle jídlo dokáže provonět celý dům a vrátí vás do dětství. Jak na Carlosovo pečené kuře, které kom...

Tajemství dlouhověkosti? Zapomenutá jídla španělských babiček 🇪🇸

Některé recepty si španělské rodiny předávají po generace. Patří mezi ně i cizrnový guláš neboli pot...

Salát s carpacciem, který si zamilují všichni!

Carpaccio je synonymem elegance na talíři. Tento jednoduchý, ale naprosto výrazný recept si zamiluje...

Jak chytře nakupovat kvalitní olivový olej?

Olivový olej – zdánlivě jednoduchá surovina, ale při nákupu se můžete snadno ztratit. Cena ne vždy o...

Polyfenoly v olivovém oleji. Co vám přinesou?

Když se řekne extra panenský olivový olej, většině lidí se vybaví jeho jemná ovocná chuť, štiplavý z...

Cizrnový guláš s treskou a špenátem podle Carlose

Carlos si zamiloval tradiční recept, kde se krásně doplňuje treska, cizrna, olivový olej a špenát. I...

Avokádovo-pomerančový salát s olivami podle Evy

Zkuste osvěžující salát, který spojuje krémovou jemnost avokáda, sladkost pomeranče a slaně-zemitou ...

Postavili jsme se před filmové kamery. Poznejte náš příběh v režii Škody!

Postavili jsme se před filmové kamery. Poznejte náš příběh v režii Škody! Olivová firma, olivová Šk...