Cooking with Šůša – Pohanka s grilovanou zeleninou

Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na pohanku s grilovanou zeleninou. Teď přes léto mám tuhle úpravu zeleniny nejradši. Vše lehce zakápnu olivovým olejem, posypu bylinkami a nechám chvilku grilovat. Je to takový lehký oběd, který vás zasytí a zároveň se nebudete cítit přecpaní :-) K pohance můžete přidat vše, co máte rádi. Já jsem zvolila svou oblíbenou cizrnu, černé olivy, balkánský sýr, bazalku a citronovou šťávu. Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g pohanky
  • 1/2 cukety
  • 1 velká červená paprika
  • 1/2 plechovky cizrny
  • černé olivy
  • extra panenský olivový olej (používám značku Lozano Červenka)
  • balkánský sýr
  • citronová šťáva
  • sušené bylinky
  • čerstvá bazalka
  • hrubozrnná mořská sůl
 
Postup: Cuketu a papriku nakrájejte na větší kousky a položte je na rozpálený gril nebo grilovací pánev. Vše lehce zakápněte olivovým olejem a posypte sušenými bylinkami. Hotovou zeleninu smíchejte s uvařenou pohankou, přidejte cizrnu, černé olivy, sůl a citronovou šťávu. Pohanku naservírujte na talíř, pokapejte olivovým olejem a posypte balkánským sýrem. Před podáváním ozdobte bazalkovými lístky a máte hotovo.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení