Cooking with Šůša – Pohanka s grilovanou zeleninou

Dnes jsem si pro vás připravila jednoduchý recept na pohanku s grilovanou zeleninou. Teď přes léto mám tuhle úpravu zeleniny nejradši. Vše lehce zakápnu olivovým olejem, posypu bylinkami a nechám chvilku grilovat. Je to takový lehký oběd, který vás zasytí a zároveň se nebudete cítit přecpaní :-) K pohance můžete přidat vše, co máte rádi. Já jsem zvolila svou oblíbenou cizrnu, černé olivy, balkánský sýr, bazalku a citronovou šťávu. Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g pohanky
  • 1/2 cukety
  • 1 velká červená paprika
  • 1/2 plechovky cizrny
  • černé olivy
  • extra panenský olivový olej (používám značku Lozano Červenka)
  • balkánský sýr
  • citronová šťáva
  • sušené bylinky
  • čerstvá bazalka
  • hrubozrnná mořská sůl
 
Postup: Cuketu a papriku nakrájejte na větší kousky a položte je na rozpálený gril nebo grilovací pánev. Vše lehce zakápněte olivovým olejem a posypte sušenými bylinkami. Hotovou zeleninu smíchejte s uvařenou pohankou, přidejte cizrnu, černé olivy, sůl a citronovou šťávu. Pohanku naservírujte na talíř, pokapejte olivovým olejem a posypte balkánským sýrem. Před podáváním ozdobte bazalkovými lístky a máte hotovo.