Cooking with Šůša – Cizrnový humus

Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová pasta tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť. Budeme potřebovat: 200 g uvařené cizrny šťáva z jednoho citronu 3-4 lžíce sezamové pasty 3 lžíce extra panenského olivového oleje (používám značku Lozano Červenka) 1 stroužek česneku sůl sladká paprika čerstvě nasekaná petrželka Postup: Cizrnu vsypte do food processoru, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou. Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení