Cooking with Šůša – Cizrnový humus

Kdo ještě nikdy nezkusil hummus, má co napravovat. Tahle zdravá pomazánka je skvělým zdrojem železa, proteinů a vlákniny. Hummus se podává studený, nejčastěji s nakrájenou zeleninou, která se do hummusu namáčí. Základem je uvařená cizrna a sezamová pasta tahini, kterou seženete v každé prodejně se zdravou výživou. Pak už jen stačí přidat česnek, olivový olej, citronovou šťávu a máte hotovo. Já osobně přidávám ještě spoustu nakrájené petrželky, která mu dodá tu správnou chuť. Budeme potřebovat: 200 g uvařené cizrny šťáva z jednoho citronu 3-4 lžíce sezamové pasty 3 lžíce extra panenského olivového oleje (používám značku Lozano Červenka) 1 stroužek česneku sůl sladká paprika čerstvě nasekaná petrželka Postup: Cizrnu vsypte do food processoru, přidejte olivový olej, sezamovou pastu, česnek a vše rozmixujte na hladký krém. Během mixování můžete směs průběžně ředit opatrným přidáváním studené vody. Hotový hummus ochuťte solí a citronovou šťávou. Před podáváním hummus posypte sladkou paprikou, zalijte olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou. Přejeme vám dobrou chuť.