Darina Křivánková, majitelka Bytové restaurace Na faře

Miluju zemitou nahořklost Picualu i decentní jemnost Arbequiny, bohatě si s nimi vystačím, jiný olej už nepotřebuji, připravuji na nich prakticky všechna jídla, teplá i studená. Když mi zásoby oleje dojdou, nastává v mé kuchyni konec světa. Líbí se mi, že majitelé zacházejí s olivovým olejem, jako s vínem: jaká je úroda, kolik bylo slunce, takový je i olej. Nesnaží se dosáhnout univerzální chuti, která se zavděčí každému, ale nechají vyniknout surovinu v její autentické kráse. Naprosto závislá jsem na jejich vinné redukci, neznám nic dokonalejšího na dokončení salátu nebo dezertu, vymýšlím recepty jen proto, abych v nich mohla tuhle vinnou redukci použít. A pak tu jsou křehké cornichons, ty jsou nejlepší jen tak, a nedostižné mandle, které vždycky zmizí dřív, než z nich stihnu něco upéct. Navíc si cením toho, že jde o produkty malé rodinné firmy, nesmírně milých lidí, kteří rozumí dobrému jídlu a dopředu mi hlásí, jaká je letošní úroda oleje. Je radost s nimi spolupracovat.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení