Přemýšlíte, na co použít náš sherry ocet v kombinaci s olivovým olejem? Carlos je dává třeba na zelené fazolky s jamónem.

ZELENÉ FAZOLKY S JAMÓNEM

Ingredience pro čtyři osoby:
300 gr. zelených fazolí
100 gr. jamónu
5 stroužků česneku
olivový olej Lozano Červenka
ocet Lozano Červenka
sůl
čas: 30 minut

Vařte zelené fazole ve vodě. Jakmile jsou uvařené, dobře je vysušte. Osmažte je na pánvi s olejem a 5 stroužky česneku, které nakrájíte na plátky. Když česnek zhnědne, přidejte šunku (jamón) nakrájenou na kostky nebo proužky. Když je šunka lehce vypražená, promíchejte zelené fazole a na chvíli je přikryjte, abyste docílili vlhkosti. Pokud máte fazolky rádi křupavé, nechce je na pánvi jen pár minut. Pokud máte je máte rádi více osmažené, počkejte ještě několik dalších minut. Pokapejte sherry octem Lozano Červenka. Posolte.