Reference, Strana 2

Tim Simenon a Luděk Netušil, zakladatelé Brixton Balls

„V Brixton Balls používáme filtrovaný olivový olej Picual, a to jak na většinu omáček, tak na saláty. Oblíbená je například naše krémová rajčatová omáčka, kde Picual nesmí chybět. Líbí se nám jeho jemná chuť, vůně a ocásek, který je výrazný, ale ne agresivní: neškrábe proto v krku.“

Martin Lodr, šéfkuchař Angusfarm Soběsuky

V kuchyni používáme filtrovaný olivový olej odrůdy Arbequina, a to zejména na studenou kuchyni. Skvěle se hodí například do tataráku nebo na saláty, občas do něj i naložíme maso. Líbí se nám, že je jemný a krásně voní. Zároveň rádi podpoříme českou rodinnou firmu.”

 

Petr Vološčuk, šéfkuchař a spolumajitel restaurace La Oliva

„Olivové oleje Lozano Červenka se staly nedílnou součastí naší kuchyně, extra panenský olej Arbequina používáme především na studenou kuchyni, a to do salátů. Pár kapek také nesmí chybět při dokončování steaků: třeba na grilovaném tuňáku. Picual používáme spíše v teplé kuchyni a do základu zeleninových polévek.“

Tomáš Arnold, spolumajitel restaurace Pastař

S rodinou Lozano Červenka a jejich španělskými oleji pracujeme už od otevření naší restaurace, tedy víc jak dva roky. Používáme oleje odrůdy Arbequina, což je jednodruhový olej vysoké kvality. Jeho chuť je jemná, a přesto hezky výrazná.

Olej používáme ve všech směrech našeho kulinářského umění. Má velice široké spektrum použití a u nás ho můžete ochutnat již na začátku večeře, kdy ho podáváme s naším pečivem na stůl, kde je smíchaný spolu s italskou redukcí balsamica se špetkou soli. Hosté to přímo milují a nemálo z nich odchází z restaurace s lahvičkou tohoto oleje, který si mohli vyzkoušet v jeho originální podobě. Tímto ovšem proces jen začíná.

Olej používáme i k přípravě našich salátů, čerstvých těstovin a nakonec i při finální úpravě některých z našich mas, například telecího. S rodinou Červenkových máme již i nadstandardní vztahy, a to díky jejich osobitému přístupu a rodinné tradici. Jakékoliv požadavky jsou okamžitě vyslyšeny a je nám nabídnuto okamžité a výborné řešení našich požadavků. Vřele doporučuji všem, kdo mají rádi vysokou kvalitu produktů a výborný zákaznický servis.

Scott Van Wagenen, šéfkuchař Divine Bistra a býválý šéfkuchař pražského bistra BlackDog

„Olivový olej Lozano Červenka je kvalitní – už proto, že pochází z jedné farmy. Vyhovuje mi i cena, která je na jeho kvalitu dost nízká. Nefiltrovaný olej se hodí do salátů a k závěrečnému dochucení, filtrovaný zase do omáček.“

Petr Vlk, šéfkuchař restaurace Na Kopci

„Olej odrůdy Arbequina rád používám k dochucování grilovaných mas i ryb. Mám ho rád pro jeho plnou a jemně nahořklou chuť.“

Martin Svátek, šéfkuchař restaurace Goldie, hotel Nautilus, Tábor

„Líbí se mi, že je Lozano Červenka rodinná firma s příběhem a její produkty mají jasný původ. Vidím za ní sílu lidí a tváří, která je mi vlastní. V kuchyni používám filtrovaný olej odrůdy Arbequina, a to k přípravě dresinků, do omáček, tapenád a salátů. Někdy na něm také peču ryby.

Nahoru
17 položek celkem