Sherry ocet RESERVA, odrůda Pedro Ximénez D.O.P. Jerez, 250ml

Neohodnoceno
135 Kč
Skladem
Kategorie: Ocet, vinný mošt

Vinný sherry ocet karamelově mahagonové barvy s vůní švestek a sušených fíků. Intenzivní lehce karamelová chuť je zjemněna kapkou vína sladké odrůdy PEDRO XIMENEZ. 6% kyseliny. Zprvu jemně nasládlá intenzivně kyselá chuť s lahodným zakončením.

Vhodné do salátů, marinád, k macerování a omáčkovým redukcím.

Skladování: ocet je konzervační prostředek, který lze skladovat neomezeně dlouhou dobu. Doporučuje se uchovávat v temnu, chladu a v dobře uzavřené nádobě bez přístupu vzduchu. Jen tak zabráníte tvorbě octové matky. Pokud se Vám přesto v octu vytvoří, stačí, když ocet přelijete přes kávový filtr. Sliz (octová matka) Vám zůstanou usazené ve filtru a ocet je zase krásně čirý.

 

Ideální recept: Čočkový salát s hruškami, oříšky a sherry octem (6 os)

 

Ingredience:

  • 500gr uvařené čočky
  • 1 svazek polníčku (150gr)
  • 2-6 hrušek (dle chuti)
  • 10 loupaných ořechů
  • 150gr sýra (parmezán, kozí apod.)

Zálivka:

  • 1 lžička medu
  • 1 lžička hrubozrnné horčice
  • 2 lžičky sherry octa
  • sůl, pepř, extra panenský olivový olej

Příprava:
rozpusťte med s sherry octem, přidejte hořčici, sůl, pepř a 5 lžiček olivového oleje. Oloupejte hrušky, vyřízněte jádro a uvařte asi 20 minut ve vodě s cukrem (500ml vody, 150gr cukru).


Prezentace:
nakrájené hrušky na plátky, sýr na kostičky, lehce ohřátou čočku, ořechy a polníček smíchejte dohromady se zálivkou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: