Rychlý podzimní dezert s jablky ze zahrádky 🍎

LOZANO_jabka-2

Máte ze zahrádky, od rodiny a kolegů z práce kila podzimních jablek a ořechů? Vyzkoušejte tento rychlý sladký recept na pečená jablka. Eva ho ještě doplnila kapkou arrope, aby vyvážila kyselost jablíček a dodala receptu trochu španělského šmrncu.

Co je arrope?
Vinná redukce získaná pečlivým vyvařováním těch nejkvalitnějších hroznů. Vyzkoušejte tuto andaluskou specialitu.

Na dezert můžete určitě použít i hrušky. Doplnit pak můžete dle chuti čímkoli, co zrovna najdete doma nebo na zahrádce. Ořechy dodají pokrmu na křupavosti a rozinky trochu zjemní kyselost jablek. Jablka můžete v troubě zasypat trochou cukru, aby zkaramelizovala a byla ještě o něco sladší.

Ingredience:

— 🍎 několik menších jablek

— 🥜 ořechy (vlašské, mandle, lískové...)

— 🍇 rozinky (dle chuti)

— 🧂 lžíce cukru (volitelně)

— 🍷 arrope

Postup:

1. Jablka omyjte, zbavte stopky, případně i celých jádřinců. Vyskládejte je na pečící papír.

2. Posypejte je rozinkami, ořechy, případně i trochou cukru (pokud jsou jablka hodně kyselá). Přidat můžete i trochu skořice.

3. Pečte v troubě asi 15–20 min na 180°C.

4. Po vyndání z trouby vyskládejte jablka na servírovací talíř. Zakápněte arrope a podávejte.

IMG_8657
IMG_8663
IMG_8670

Co je arrope? 🍇

Arrope je vinná redukce získaná pečlivým vyvařováním těch nejkvalitnějších hroznů.

Má konzistenci syrupu a využívá se k ochucení široké škály slaných i sladkých pokrmů.

Skvěle se hodí třeba k sýrům nebo k pečenému ovoci a zelenině – vyzkoušet můžete třeba náš recept na smažené lilky s arrope.

 

 

arrope

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole: